Sammen om en bæredygtig verden
Helsingør Kommunes Biblioteker er folkets bibliotek og et stærkt omdrejningspunkt i lokalsamfundet. Vi er tæt på borgerne og har en vigtig rolle i forhold til at sætte rammerne for en grønnere retning. Læs hvilke bæredygtighedsindsatser vi arbejder med - for og sammen med borgene.
Af Hanne Lykke

Helsingør Kommunes Biblioteker arbejder aktivt med bæredygtighed i bibliotekets daglige indsatser og overordnede strategi.
Vi ønsker at være en aktiv medspiller i forhold til at udbrede kendskabet til FN’s verdensmål og har med vores nærhed til borgerne en naturlig og vigtig rolle i forhold til arbejdet for en mere bæredygtig verden.
Som bibliotek kan vi bidrage til at skabe rammerne for det lokale perspektiv og sammen med borgerne identificere handlemuligheder for en grønnere adfærd.
Herunder kan du læse, hvordan vi arbejder for at blive den bedste udgave af os selv og for at opnå en grønnere verden.
Verdensmålscertificering for Helsingør Kommunes Biblioteker
I 2024 tilsluttede vi os CHORA2030 og arbejdet mod en verdensmålscertificering.
Verdensmålscertificeringen af biblioteker er en fælles ramme for bibliotekernes verdensmålsarbejde og omhandler både det organisatoriske, driftsmæssige og borgervendte arbejde på bibliotekerne.
Vi ønsker at være mere end blot en videnscentral for bæredygtighed. Vi vil understøtte borgernes deltagelse og handlekraft i arbejdet mod en mere bæredygtig verden.
Dette skal blandt andet ske ved, at vi selv bidrager til mere bæredygtige løsninger, samarbejder med andre i lokalsamfundet og ansporer borgerne til at engagere sig.
Verdensmålscertificeringen er sat i verden for at styrke bibliotekernes rolle som drivkraft for borgerinddragelse og bæredygtighed, så det lokale bibliotek ikke bare ses som en videnscentral, men også kan styrke borgernes deltagelse og handlekraft.
Læs mere om CHORA2030 og bibliotekernes verdensmålscertificering: