Martin Davidsen
Martin Davidsen (f. 1968) er leder af museumsværterne på Nationalmuseet. Han bor i det gamle Helsingør og skriver historiske romaner
Af Cecilie
Har blandt andet skrevet:
- Kvinden klædt i sol - 3. del i serien om Laurits Bogbinder
- Dragen med de syv hoveder og ti horn – en bogbinders beretning – Tanken og mindet, 2022. – 2. del af serien om Laurits Bogbinder.
- Døden på den gustengule hest : en bogbinders beretning – Tanken og mindet, 2021 - 1. del af serien om Laurits Bogbinder
- Skyggernes Fyrste – Klim, juli 2018 - 3. del af serien om Tobias Rens
- Løftet – Klim, november 2017 - 2. del af serien om Tobias Rens
- Kongens brev – Klim, marts 2017 - 1. del af serien om Tobias Rens
Hvad skriver du om?
Jeg skriver historiske romaner og debuterede i 2017 år med de to første bind i Tobias Rens-serien. De foregår i 1600-tallets Danmark i den meget spændende periode omkring svenskekrigene 1657-1659 og det store stændermøde i København i 1660.
Perioden fører ikke blot Danmark helt ud på kanten, økonomisk såvel som politisk, men resulterer også i en statsomvæltning, der kommer til at præge styret af landet et par hundrede år frem.
I romanerne følger vi Tobias Rens fra ung mand til voksentilværelse med alle livets almindelige fortrædeligheder. I kærlighedskvaler, i mødet med mennesker af både historisk og skønlitterær art, i kongens tjeneste, hjemme og gennem Carl Gustav-krigene, de kolde isvintre, Stormen på København og meget mere.
Spillet om magten med den meget farverige historiske baggrund er dybt fascinerende at beskæftige sig med.
Hvad inspirerer dig?
I 1600-tallet finder man alt, hvad hjertet kan begære af blod, kærlighed, intriger, hemmelige konspirationer, pest, tro og overtro.
I min hverdag på Nationalmuseet går jeg blandt genstande fra Frederik 3’s kunstkammer, bøger, udrustning og våben, fx Claus Ahlefeldts partisan, som han under stormen brugte til at fælde den første svensker, som kom over volden. Researchen til min nye roman har netop ført mig til Rosenborg for at finde specifik viden om de tre løver af sølv, som står foran tronen af narhvalstand.
Kronborg, Københavns gamle gader, mit barndomshjem på Regensen og mit hjem i Helsingør, tekster eller fortællinger om tidens personligheder drager mig.
Min yndlingsbog er en fortegnelse over Københavns borgere fra belejringen i 1659. Her blandt disse mandskabslister for forsvaret af København fandt jeg inspirationen til min hovedperson, Tobias Rens.
Har du et lokalt yndlingssted?
Nok mit hjem i Helsingør på hjørnet af Sankt Olai Gade og Sankt Annæ Gade, et hjørnehus fra 1611, som gennem tiden har huset en række erhverv, såsom ølstue, parykmagerværksted og købmand.
At bo og skrive i et hus fra denne tid sætter en rigtig god ramme og kan altid fyre godt op under fantasien. Hele byen med alle de gamle huse, havnen og Kronborg i baggrunden er den perfekte inspiration til at gå på opdagelse i historien og finde på endnu flere fortællinger, som bør skrives. Jeg er både glad og inspireret af Helsingørs kulturliv og stemning og nyder ofte bare at gå en tur omkring og suge til mig.
Man kan i øvrigt hele tiden følge med i min gøren og laden på min hjemmeside eller følge mig på Facebook.
Se flere lokale forfattere fra Helsingør kommune